Uusi hallitus 2018 esittäytyy

Kurkimäen Kyläyhdistys sai uuden hallituksen marraskuussa, kokoonnuimme koulun tiloissa ja keskustelimme mm. yhdistyksen tarpeesta, viestinnästä ja sen tärkeydestä sekä nautimme kahvia ja pullaa. Uusi hallitus kokoontuu ensimmäisen kerran tammikuussa ja sen jälkeen kuulet meistä lisää. Tässä kuitenkin pieni esittelymme kolmen kysymyksen kera.

 • kuka olen?
 • mikä Kurkimäessä on parasta?
 • miksi kyläyhdistystä tarvitaan?
 1. Olen Mika Eskelinen, tulevan vuoden puheenjohtaja. Olen alkujaan Imatralta kotoisin ja Kuopioon muutin 2012 Espoosta. Kurkimäessä olemme asuneet nyt kolmisen vuotta. Työskentelen tällä hetkellä Kuopion Pysäköinnissä. Parhaiten saat minut kiinni spostitse: etunimi.sukunimi at gmail.com
 2. Parasta ovat yksinkertaisesti eri palvelut ja ihmiset – on kiva lähiliikkua ja jutella naapureiden kanssa!
 3. Yhdistystä tarvitaan kylän yhteisöllisyyden, yhteishengen ja olemassaolon luomiseen ja ylläpitämiseen.

 1. Olen Sanna Kauvosaari, junantuoma jo kovin savolaistunut lappilainen, jolle yhteinen tekeminen maistuu ja pitää mielen virkeänä.
 2. tällaiselle ”maalaiselle” eniten merkitsevät kylän sopiva koko, yhteisöllisyys ja turvallisuus. Kaupunkiin pääsee näppärästi aina kun tarvitsee!
 3. Yhteisöllisyys on katoamassa myös pieniltä paikkakunnilta maailman muuttuessa, ja sen säilyttämisessä yhdistyksellä on iso rooli. Yhteisten kohtaamispaikkojen ja tapahtumien mahdollistaminen on tärkeä tehtävä mikä onnistuessaan sitouttaa asukkaita kylään ja yhteisen hyvän eteen toimimiseen. Myös eri-ikäisten kyläläisten keskinäisen vuorovaikutuksen tukeminen ja samalla huomaamattakin tapahtuva yksinäisyyden ehkäiseminen olisi tärkeää.

 1. Olen Hanna Kyrölä kuopiolainen, joka muutti kylälle 6.v.sitten, kun rakentamamme talo oli valmis. Taloomme muutti heti vauva ja koira. Vuosien aikana tuli toinenkin vauva ja toinen koira 🙂
 2. Kurkimäessä on parasta rauhallinen, turvallinen elinympäristö, josta löytyy peruspalvelut. Kurkimäestä nopea ja sujuva työmatka Kuopion keskustaan.
 3. Kyläyhdistystä tarvitaan elävän kylän ylläpitämiseksi ja hyvän yhteishengen saamiseksi. Yhdessä saamme enemmän aikaan!

 1. Olen Niina Heiskanen (os. Väisänen), 38-vuotias syntyperäinen kurkimäkeläinen. Äitini oli aikoinaan perustamassa kyläyhdistystä ja nyt lienee minun vuoroni vaikuttaa.
 2. Kurkimäessä parasta lienee juuri luonnon läheisyys ja se, että asutaan maaseudulla, kuitenkin tarvittaessa lyhyen matkan päässä kaupungin hulinasta. Olen tyytyväinen, että Kurkimäessä voi harrastaa (liikumme paljon luonnossa ja kylällä, jalan, pyöräillen ja suksinkin), omissa liikuntaseuroissa ja kansalaisopistonkin riveissä. Tätäkin mahdollisuutta haluaisin vaalia mutta toisaalta myös kehittää.
 3. Perheessämme on kaksi kouluikäistä lasta, joten kylän kehittyminen ja saavutetun viihtyvyyden ylläpitäminen ovat tärkeitä asioita meille nyt ja tulevaisuudessa.

 1. Olen Saara Mustakangas. Kotoisin Pohjois-Pohjanmaalta, mutta muutaman mutkan kautta Kurkimäkeläistynyt kolmisen vuotta sitten. Työkseni toimin kahvila-myymälä yrittäjänä Puijonlaaksossa ja liikenevän vapaa-aikani tykkään kuluttaa ulkoillen. Aikaisempaa kokemusta yhdistystoiminnasta minulla ei ole ja odotankin innolla mitä tuleva vuosi tuo tullessaan.
 2. Luonnonläheisyys sekä suhteellisen monipuoliset harrastusmahdollisuudet.
 3. Mielestäni kyläyhdistys on erinomainen keino luoda yhteisöllisyyttä ja tuoda alueen asukkaita yhteen.
« Takaisin